Michael Rentmeister: "IDD-kompromis je korak u pravom smjeru"

Michael Rentmeister: "IDD-kompromis je korak u pravom smjeru"

Köln, 6. srpnja 2015. – OVB pozdravlja kompromis između članica zemalja Europske unije postignut između Europskog parlamenta i Bruxelleske komisije o budućim pravilima za posredovanje u osiguranju, što je korak u pravom  smjeru. „Usporedba honorara i provizije savjetovanja jača natječaj, osigurava potrebnu raznolikost proizvoda te je u duhu potrošača“, komentirao je predsjednik Uprave, Michael Rentmeister, aktualni dogovor. „OVB zagovara i snažno podupire sve smislene inicijative koje dovode do veće transparentnosti za potrošača i u tome prepoznaje veliku priliku da prikaže stvarni učinak financijskog posrednika. Tako će se njegov imidž u javnosti kontinuirano poboljšavati. To za OVB uključuje standardizirane informacije o proizvodima bez oglašivačkih alata. Zemlje poput Mađarske ili Poljske su već dokazale da su moguća jednostavna i potrošačima razumljiva rješenja“, nastavlja Rentmeister.

OVB, koji je aktivno prisutan na financijskim tržištima u 14 europskih zemalja, kritički promatra da se pojedinim članicama omogućuje daljnja provedba nacionalnih smjernica.  “To krije opasnost da pojedine zemlje prekoračuju svoje granice i izglasaju zakon koji ne donosi nikakvu korist za potrošača i na kraju dovodi do nepovoljne tržišne koncentracije. OVB dugo zahtijeva jedinstvene europske standarde i propise za potrebe zajedničkog europskog tržišta.“ Najlakši način, kaže Rentmeister, je bio neposredno zaustavljanje propisa, odnosno sveobuhvatna deregulacija. Pritom je ponovio svoje prijedloge s Glavne skupštine OVB Holdinga koja se održala 3. lipnja 2015.

O OVB koncernu

OVB koncern sa sjedištem Holdinga u Kölnu je jedan od vodećih europskih davatelja financijskih usluga. Od osnutka 1970. je prioritetno savjetovanje privatnih kućanstava u središtu OVB-ove poslovne djelatnosti. OVB surađuje s preko sto snažnih davatelja usluga te poslužuje individualne potrebe svojih klijenata konkurentnim proizvodima u osiguranju egzistencije i mirovinskoj skrbi, izgradnji i osiguranju imovine kao i kod povećanja imovine. OVB je trenutno aktivan u 14 europskih zemalja, gdje 5.204  savjetnika za osobne financije radi za koncern na puno radno vrijeme. OVB holding je 2014. sa svojim tvrtkama kćerima ostvario ukupnu prodaju u visini od 214,0 milijuna eura kao i EBIT od 12,3 milijuna eura. OVB Holding notira na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira od srpnja 2006. godine (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Ovo priopćenje možete naći na internetu pod:

www.ovb.hr - Mediji - Priopćenja za tisak.