OVB nastavlja put razvoja u prvih devet mjeseci 2016. godine

OVB nastavlja put razvoja u prvih devet mjeseci 2016. godine

Köln, 10. studenog 2016. – Europski koncern za financijsko posredovanje, OVB Holding AG, nastavlja ostvarivati pozitivne poslovne i financijske rezultate te kroči dalje putem razvoja u prvih devet mjeseci 2016. godine: ukupne provizije od prodaje koncerna povećale su se za 3,2 posto na 171,1 milijuna eura (1. do 3. kvartal 2015.: 165,7 milijuna eura). U većini nacionalnih društava OVB-a zabilježen je dobar do vrlo dobar razvoj poslovanja. Bruto poslovni rezultat prije zaračunavanja kamata i poreza snažno je porastao za 20,4 posto na 12,4 milijuna eura (1. do 3. kvartal 2015.: 10,3 milijuna eura).

Globalno promatrano vrlo smo zadovoljni s ostvarenim razvojem poslovanja u prvih devet mjeseci u jednom vrlo zahtjevnom okruženju u Europi. Nastavili smo razvojni put koji smo ostvarili u prvoj polovici ove godine te smo potvrdili prognozu koja je sredinom godine donesena za ovu poslovnu godinu. Pretpostavljamo da ćemo i u poslovnoj godini 2016. nešto povećati ukupni promet te ostvariti snažan porast operativnog rezultata poslovanja“, rekao je Mario Freis, predsjednik uprave društva OVB.

Najjača ostaje i dalje regija srednje i istočne Europe

U segmentu srednje i istočne Europe su usprkos teškim okvirnim uvjetima koji su vladali na tržištima pojedinih zemalja ukupne provizije od prodaje u prvih devet mjeseci 2016. godine lagano porasle za 0,3 posto na 81,0 milijuna eura (1. do 3. kvartal 2015.: 80,7 milijuna eura).

U segmentu Njemačke je nacionalno društvo OVB-a ostvarilo ukupne provizije od prodaje od 46,3 milijuna eura (1. do 3. kvartal 2015.: 47,4 milijuna eura).

Obujam poslovanja značajno se proširio u segmentu južne i zapadne Europe. Ukupne provizije od prodaje porasle su u izvještajnom razdoblju za 16,6 posto na 43,9 milijuna eura (1. do 3. kvartal 2015.: 37,6 milijuna eura). Vrlo uspješan razvoj ostvarila su posebice nacionalna društva u Španjolskoj, Italiji i

Iznadproporcionalan porast poslovnog rezultata

Operativni rezultat koncerna OVB značajno se povećao u prva tri kvartala 2016. godine u odnosu na prošlogodišnje razdoblje. Naime, s ostvarenih 10,3 milijuna eura je operativni rezultat porastai za 20,4 posto na 12,4 milijuna eura. „Konstantno visoki poslovni rezultati koji se ostvaruju u segmentu srednje i istočne Europe te lakši porast koji je realiziran u segmentu Njemačke pored značajnog povećanja poslovnog rezultata u segmentu južne i zapadne Europe pozitivno utječu na razvoj marže poslovnog rezultata (EBIT) do dana 30. rujna 2016.“, rekao je financijski direktor koncerna Oskar Heitz.

Marža poslovnog rezultata koncerna (EBIT) se u odnosu na ukupne provizije od prodaje značajno povećala sa 6,2 posto na 7,3 posto. Ostvareni rezultat po dionici povećan je za 32,0 posto s 0,51 eura na 0,68 eura. Time je društvo OVB uspjelo već završetkom trećeg kvartala 2016. povećati dobit po dionici koji je realiziran u kompletnoj 2015. godini.

Prezentaciju poslovnih rezultata za prvih devet mjeseci 2016. te privremeno financijsko izvješće možete pronaći na adresi www.ovb.eu pod rubrikom Investor Relations, gdje ih možete preuzeti i pogledati.

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedna je od vodećih europskih grupacija na području financijskog posredovanja. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na klijentima usmjereno financijsko savjetovanje privatnih kućanstava. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih proizvođača te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe njihovih klijenata na području zaštite egzistencije i mirovinske zaštite, izgradnje imovine, osiguranja imovine i, naravno, proširenja imovine. Trenutno je poduzeće OVB aktivno u ukupno 14 zemalja.

5.089 financijskih savjetnika, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, savjetuju oko 3,26 milijuna klijenata. U 2015. godini je poduzeće OVB Holding AG sa svojim kćerinskim poduzećima ostvarilo ukupne provizije od prodaje u iznosu od 224,7 milijuna eura te EBIT od 14,0 milijuna eura. OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Ovo priopćenje za medije možete pronaći i na internetu pod: www.ovb.eu - im Dialog (u dijalogu) - Pressemitteilungen (priopćenja za medije).

Ključne brojke iz poslovanja koncerna OVB za prvih 9 mjeseci 2016. godine

Operativni pokazatelji Jedinica 1.1.–30.9.2015. 1.1.–30.9.2016. Promjena