Privremeno izvješće koncerna 1. – 9./2017.: sve više i više klijenata u Europi vjeruje OVB-u

U Kölnu, 9. studeni 2017. –  Europski koncern za pružanje financijskih usluga OVB Holding AG proširio je svoju bazu klijenata za 1,9 posto na 3,33 milijuna klijenata krajem rujna 2017. godine. Koncern je pritom u razdoblju od siječnja do rujna 2017. ostvario ukupne provizije od prodaje u vrijednosti od 166,3 milijuna eura (prethodna godina: 171,1 milijuna eura). U segmentu Srednje i Istočne Europe, koji je ostvario 48,5 posto prometa, ukupne provizije od prodaje u izvještajnom razdoblju su s 80,7 milijuna eura ostale u velikoj mjeri stabilne (prethodna godina: 81,0 milijuna eura). Dok je promet u Češkoj prema očekivanjima pao, a u Slovačkoj i Ukrajini ostao stabilan, u Mađarskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj ostvaren je izuzetno dinamičan razvoj. U segmentu Njemačke je OVB ostvario ukupne provizije od prodaje u iznosu od 42,9 milijuna eura (prethodna godina: 46,3 milijuna eura). A nakon nadprosječno dinamičkog rasta u proteklim godinama, ukupne provizije od prodaje u segmentu Istočne i Zapadne Europe u vrijednosti od 42,8 milijuna eura bile su nešto manje od onih ostvarenih u prethodnoj godini (prethodna godina: 43,9 milijuna eura).

Mario Freis, predsjednik Uprave OVB Holding AG-a: „Porast broja klijenata dokazuje da postoji sve veća potražnja europskog stanovništva za osobnim i stručnim Allfinanz savjetovanjem.“

Provedba strateških mjera utječe na razvoj EBIT-a

Pored sve zahtjevnijih okvirnih uvjeta, a posebno pod utjecajem regulatornih učinaka na važnim nacionalnim tržištima Njemačke i Češke, planirano povećanje investicijskih izdataka za jačanje srednjoročne i dugoročne buduće održivosti utječe na razvoj poslovnog rezultata OVB-a. Operativni rezultat koncerna OVB u izvještajnom razdoblju iznosio je 10,5 milijuna eura (prethodna godina: 12,4 milijuna eura).

Upravni odbor i dalje smatra da će koncern za 2017. godinu ostvariti neznatno manji promet od onog realiziranog u prethodnoj godini, a time i umjereni pad operativnog rezultata.

O koncernu

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedan je od vodećih europskih davatelja financijskih usluga. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na dugoročno, sveobuhvatno i klijentima usmjereno savjetovanje osobnih financija privatnih kućanstava. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih partnera te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe njihovih klijenata na području zaštite egzistencije i mirovinske skrbi, izgradnje imovine, osiguranja imovine i, naravno, proširenja imovine. Trenutno je društvo OVB aktivno u ukupno 14 zemalja Europe.

4.774 savjetnika za osobne financije, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, savjetuju oko 3,33 milijuna klijenata.

U 2016. godini je društvo OVB Holding AG sa svojim kćerinskim poduzećima ostvarilo ukupne provizije od prodaje u iznosu od 231,8 milijuna eura te EBIT od 16,5 milijuna eura. OVB Holding AG je od srpnja 2006. kotira na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Ostvareni poslovni rezultati za prvih devet mjeseci 2017. godine i privremeno izvješće koncerna OVB dostupni su na adresi www.ovb.eu pod rubrikom Investor Relations, gdje ih možete preuzeti i pogledati.

Ključne brojke iz poslovanja koncerna OVB za prvih 9 mjeseci 2017. godine

Operativni pokazatelji Jedinica 1. 1. – 30. 9. 2016. 1. 1. – 30. 9. 2017. Promjena
Klijenti (30. 9.) Broj 3,26 milijuna 3,33 milijuna + 1,9 %
Savjetnici za osobne financije (30. 9.) Broj 5.089 4.774 – 6,2 %