OVB stupa na još jedno atraktivno tržište – belgijsko

OVB stupa na još jedno atraktivno tržište – belgijsko

U Kölnu, 11. prosinca 2018. Europski koncern za pružanje financijskih usluga OVB, koji već uspješno djeluje na 14 europskih tržišta, akvizicijom u Belgiji nastavlja svoj europski razvojni put vođen strategijom „OVB Evolution 2022“. Tvrtka Willemot osnovana je još 1841. godine i ima bogatu tradiciju poslovanja, a djeluje na području posredovanja i posjeduje također posredničku platformu. U poslovnoj godini 2017. je Willemot NV ostvario promet od 11,9 milijuna eura.

„Radujemo se zajedničkoj budućnosti i imat ćemo velike koristi od dugogodišnjeg iskustva u upravljanju, postojeće infrastrukture i solidne tržišne pozicije koju ima ova tvrtka. To će nam omogućiti stabilan i brzi ulazak na tržište“, rekao je Mario Freis, predsjednik Uprave OVB Holding AG-a.

Tvrtka će i dalje za OVB poslovati pod dokazanim i poznatim nazivom Willemot. Članovi uprave toga društva, Benoît Willemot i Diederik Deman, ostat će na vrhu društva. „S obzirom na povijest poslovanja ovog društva, usredotočili smo se na kontinuitet i stabilnost“, dodao je Mario Freis.

Ugovorni partneri, društva OVB Holding AG i AG Insurance NV, dostavit će belgijskoj agenciji za nadzor financijskog tržišta FSMA (Financial Services and Markets Authority) obavijest o obavljenoj transakciji. Zatvaranje društva bi prema predviđanjima trebalo biti krajem prvog kvartala 2019. godine.

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedna je od vodećih europskih davatelja financijskih usluga. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na dugoročno, sveobuhvatno i klijentu usmjereno savjetovanje osobnih financija privatnih kućanstava. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih proizvođača te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata na području zaštite egzistencije i osiguranja imovinske vrijednosti pa sve do osiguranja mirovinske skrbi, te izgradnje i povećanja imovine. Trenutno je društvo OVB aktivno u ukupno 14 zemalja Europe. 4.747 savjetnika za osobne financije, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, savjetuju 3,44 milijuna klijenata.

U 2017. godini je koncern OVB Holding AG sa svojim kćerinskim društvima ostvario ukupne provizije od prodaje u iznosu od 225,3 milijuna eura te EBIT od 16,0 milijuna eura. OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Okay