Uspješne majke – OVB staje na kraj neprestanom balansiranju

Za Melindu i Anitu ravnoteža između karijere i obitelji nije kao hodanje po špagi, nego stvarnost koju žive. Dvije kolegice zaradile su financijsku neovisnost kao uspješne OVB financijske planerice.

Veliki zahtjevi od vlastite budućnosti

Melinda je odrasla u jednom malom mađarskom selu. Još je od malih nogu bila jako ambiciozna i znala da nije stvorena za prosječnu karijeru. Htjela je više, htjela je biti neovisna i uspješna. No, njeno rodno mjesto nije nudilo neke posebne poslovne prilike. Njen je izlaz bio studij ekonomije u Budimpešti. I Anita je došla studirati u glavni grad. Njeni roditelji ju nisu mogli financijski poduprijeti te je morala potražiti posao. Obje su saznale za mogućnost karijere u OVB-u preko kolegice.

S mnogo ambicije do uspjeha

U međuvremenu Melinda i Anita preko deset godina rade u OVB-u i obje su na vodećim pozicijama. „U OVB-u sam postigla ono što je oduvijek bio moj cilj: financijska neovisnost“, kaže Melinda. „Za nas obje je osim toga bilo izrazito važno nekad kasnije imati dovoljno vremena za osnovati vlastitu obitelj. I to bez odricanja ili ovisnosti o partneru.“

Posao i obitelj – u OVB-u nije proturječje

Želja za obitelji se objema ispunila. „Kada sam imala trideset, upoznala sam svog muža – bili smo i još jesmo kolege. Nedugo nakon toga došla je na svijet i naša kći. Otada više ništa nije bilo kao prije“, kaže Melinda, čija je kći u međuvremenu stara tri godine. Za zaposlene roditelje danas je neprestano balansiranje imati karijeru i obitelj istovremeno. Detaljno planiranje i izmjenjivanje kod roditeljskih obveza pritom je skoro uvijek neophodno. „Hvala Bogu da nemamo takve koordinacijske napore. Moj muž isto radi u OVB-u pa oboje imamo maksimalnu fleksibilnost što se tiče privatnih termina. Kada naša dvogodišnja kći npr. ima predstavu u vrtiću, uvijek smo oboje tamo“, kaže Anita.

Uz fleksibilno radno vrijeme, kao majka ili otac moguće je uvijek računati na razumijevanje i potporu kolega i nadređenih. „Anita i ja smo otprilike u isto vrijeme postale majke. To nas je još više zbližilo. Osim toga imamo super ljude u uredu, a čak i nekoliko članova obitelji radi ovdje. Kao velika OVB obitelj, čovjek se uvijek može osloniti na dovoljan broj potencijalnih babysitera“, objašnjava Melinda uz smiješak.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje iskustva naših posjetitelja. Neki od ovih kolačića tehnički su imperativni kako bi se osigurale određene funkcije web mjesta. Nastavljajući navigacijom na ovim web stranicama, prihvaćate našu upotrebu kolačića. Pored toga, koristimo neke kolačiće koji služe za dobivanje informacija o ponašanju korisnika na ovoj web stranici i za stalno poboljšavanje naše web stranice na temelju tih podataka. više