»Budite zdravi i ostanite zdravi.«

Očuvanje vlastitog zdravlja uvijek bi nam trebalo biti na prvom mjestu. To je i područje na kojem se potrebe znatno razlikuju od osobe do osobe. Kakva mi strategija najbolje odgovara?

Najvažnije je očuvati zdravlje

Zdravlje je najveće bogatstvo svakog čovjeka. Čovjek narušena zdravlja u svakodnevnom životu ne može dati sto posto svojih mogućnosti, a u ozbiljnijim slučajevima dolazi čak do radne nesposobnosti. Nenarušeno zdravlje je dakle temelj za sve druge planove – kako poslovne, tako i privatne. Zato je još važnije da se dobro zaštitite i osigurate za slučaj bolesti.

Jer čovjek se, na koncu, želi što prije vratiti u život. Postoje brojne mogućnosti kako to učiniti, ali nije svako rješenje za skrb pravi izbor za Vas. Naravno, OVB će Vam pomoći i u takvim situacijama kako biste donijeli razumnu odluku.

»Obožavam plesati i živim zdrav život. Voljela bih i za 50 godina živjeti na isti način – kao neumorna baka koja uživa u životu i rastura na plesnom podiju.«

»Imam 26 godina i obožavam plesati. Može se reći da živim zdravo: pazim na prehranu, bavim se sportom i općenito sam zadovoljna svojim životom. Vrlo mi je važno da tako i ostane. Voljela bih i za 50 godina živjeti na isti način – kao neumorna baka koja uživa u životu i rastura na plesnom podiju. U tome me može spriječiti samo nesreća ili teža ozljeda. Nažalost, te stvari nisu rijetkost kod plesača. No, ne razmišljam puno o tome. Bolje rečeno, ne želim razmišljati o tome. Preko prijateljice koja je također plesačica došla sam do Lucijinog profila. Ne sluteći ništa, komentirala sam njezinu objavu o vježbanju na otvorenom i ubrzo mi je u poštanski sandučić došla obavijest...«

Nikolina K., Zadar

»Lijepo je bezbrižno uživati u sadašnjosti, ali pritom ne smijemo zaboraviti na zdravlje.«

»Vidjela sam Nikolinin profil i odmah sam shvatila kako živi onako bezbrižno kao što sam to prije i ja činila. Sve je to lijepo, ali pritom ne smijemo zaboraviti na budućnost. Ponudila sam joj individualni razgovor kako bih joj mogla pomoći da se snađe u džungli osiguranja te kako bi se osigurala u skladu sa svojim stilom života. Na početku je bila skeptična, pa sam joj pojasnila prednosti koje imam kao dobro osigurana rekreativna atletičarka i kako sam postala financijski planer u OVB-u.«

Lucija S., Financijski planer

Analiza

Izrada analize Vam omogućuje da upoznate svojeg financijskog planera i iznesete svoje želje. Sami možete procijeniti jeste li spremni na daljnju suradnju. To je prvi korak prema dobro utemeljenoj skrbi. Postavite svom planeru sva pitanja na koja želite dobiti odgovore.

»Zdravstvena osiguranja su varijabilna: razna dopunska osiguranja mogu se zaključiti ovisno o životnim prilikama, zanimanju, dobi ili zdravstvenom stanju.«

»U Hrvatskoj imamo tu sreću što postoji zakonski regulirano obvezno zdravstveno osiguranje. Uz obvezno zdravstveno osiguranje postoje još dopunska i dodatna zdravstvena osiguranje koja Vam nude veću mogućnost individualnog oblikovanja osigurateljne zaštite.«

Lucija S., Financijski planer

 

Obvezno, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje

Naš model počiva na obveznom i dopunskom osiguranju te na individualnim dodatnim osiguranjima. Ta dopunska i dodatna osiguranja mogu se zaključiti ovisno o životnim prilikama, zanimanju, dobi ili zdravstvenom stanju. Tako se, primjerice,  možete odlučiti na sklapanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja koje Vas oslobađa plaćanja troškova participacije kao što su participacija za liječničke preglede, boravak u bolnici ili dijagnostičke pretrage. Ovisno o odabiru police dopunskog zdravstvenog osiguranja ista Vam također nudi i pokriće participacije koje uključuje B listu lijekova.

Ovisno o odabranoj vrsti i programu dodatnog zdravstvenog osiguranja dodatno zdravstveno osiguranje nudi Vam između ostalog razne specijalističke preglede, dijagnostičke obrade i laboratorijske pretrage, ortopedska i druga medicinska pomagala, fizikalnu terapiju kao i sistematske preglede. Iste se vrši u odabranim zdravstvenim ustanovama uz vrhunsku liječničku uslugu ili također i u inozemstvu.

Ako želite saznati koje osiguranje najviše odgovara Vašim potrebama, rado ćemo s Vama planirati osobno i stručno. Dogovorite neobvezujući sastanak za analizu.

Pregled zdravstvenih osiguranja

Zakonski i privatni produkti ulaganja jednako su individualni kao i Vaše životne prilike. Mi smo uvjereni kako optimalna mirovinska skrb mora biti usklađena s Vašim individualnim potrebama. U slučaju osiguranja samo putem zakonskog mirovinskog sustava često nastaju rupe u mirovinskoj skrbi.

U nastavku je pregled uobičajenih vrsta mirovinske skrbi:

Obvezno zdravstveno osiguranje

Jednaka prava i obveze iz obveznoga zdravstvenog
osiguranja na načelima uzajamnosti, solidarnosti i
jednakosti na način i pod uvjetima utvrđenim Zakonom

Dopunsko i dodatno osiguranje

Svoje osnovno osiguranje možete nadograditi tako što odaberete dopunsko i razna dodatna osiguranja koja odgovaraju Vašim potrebama.

Tako ćete dobiti idealnu i individualnu zdravstvenu zaštitu s kojom ćete bezbrižno koračati kroz život.

Premium select – naši kvalitetni partneri za Vašu mirovinsku skrb

Na europskim tržištima postoje brojne tvrtke koje nude financijske i osigurateljne proizvode. Iz tog mnoštva odabiremo kvalitetne partnere i pregovaramo o najboljim uvjetima, a naši OVB financijski planeri nude Vam samo najbolje proizvode iz tog odabira. Saznajte tko su naši partneri i koje su prednosti njihovih financijskih i osigurateljnih proizvoda.

više

Individualna rješenja

U individualnom razgovoru objašnjavamo najprikladnije financijsko rješenje koje je prilagođeno individualnim potrebama svakog klijenta. A za to biramo isključivo proizvode prvorazrednih partnera.

»Moj financijski planer je na kraju znao koja opcija u mojem slučaju ima najviše smisla«

»I dalje živim u skladu sa svojim motom: neočekivano se događa često! Sretna sam što mi se dogodio razgovor s Lucijom jer se ja nikada ne bi sjetila obratiti joj se. Najviše smo razgovarale o sportu i prehrani. I na kraju je znala koja opcija u mojem slučaju ima najviše smisla. Uz to  mi je na kraju dala i ispisani sažetak tih informacija – bez da mi je pokušala nešto nametnuti. Dakle, sama mogu odlučiti koje ću opcije izabrati – i to me svakako vodi korak bliže mojem cilju da budem sretna i zdrava i u starosti.«

Nikolina K., Zadar

Servisni razgovor

Tijekom servisnog razgovora zajedno sa svojim financijskim planerom preispitujete svoju životnu situaciju. Pri svakoj većoj promjeni dobro je porazgovarati s planerom kako bi se Vaša skrb mogla prilagoditi novonastalim okolnostima.