Skrb za starost?

»Želim sjediti na plaži i pisati knjigu.«

Bezbrižno u mirovinu – s pravom skrbi za mirovinu

Većina ljudi već točno zna što će raditi u slobodno vrijeme kada ode u mirovinu. Konačno više neće raditi i imat će vremena za lijepe stvari u životu. No, u cijeloj priči postoji »caka«: zakonski zajamčena mirovina nipošto Vam neće biti dovoljna kako biste u starosti zadržali životni standard na koji ste navikli.

Danas je neophodno na vrijeme krenuti razmišljati o privatnoj skrbi za mirovinu. Zvuči kao puno posla? Nipošto. Već mali broj dobro odabranih mjera zajamčit će Vam bezbrižan život u mirovini, bez velikog utjecaja na Vaš sadašnji životni standard. Najbolje da sa svojim financijskim planerom OVB-a vidite koji je koncept skrbi ispravan za Vas.

»Ivan mi je pomogao da riješim dvojbe oko svoje skrbi za mirovinu.«

»Ivana sam upoznao prije 8 godina na preporuku prijatelja. Tada sam krenuo u samostalne poduzetničke vode i želio sam se osigurati kako treba. Razgovarali smo o mojoj životnoj situaciji i mojim željama. Razgovor je bio vrlo ugodan jer me Ivan slušao i postavljao mi dodatna pitanja. Nakon daljnjih razgovora s njim uspio sam posložiti svoja razmišljanja i nesigurnosti o preventivnoj skrbi. Izradili smo strategiju osiguranja po mojoj mjeri.«

Marko H., Zagreb

 

»Pitao sam Marka o njegovim željama i snovima.«

»Marko je preko članova svoje obitelji i svojih prijatelja čuo puno toga o skrbi za mirovinu. Nije imao ideju što može napraviti. Kao pripremu za strategiju razgovarali smo općenito o njegovom životu, njegovim poslovnim predodžbama i ciljevima koje želi ostvariti.«

Ivan V., financijski planer

 

Analiza

Izrada analize Vam omogućuje da upoznate svojeg financijskog planera i iznesete svoje želje. Sami možete procijeniti jeste li spremni na daljnju suradnju. To je prvi korak prema dobro utemeljenoj skrbi. Postavite svom planeru sva pitanja na koja želite dobiti odgovore.

»Sa svojim timom pronašao sam optimalno rješenje za Marka.«

Nakon što sam saznao Markovu situaciju i njegove želje, izradio sam sa svojim timom na licu mjesta plan kako najbolje osigurati Marka. Budući da je samostalni poduzetnik, Marko mora uplaćivati cjelokupan iznos za preventivnu skrb. U njegovoj je situaciji osnovna mirovina u kombinaciji s osiguranjem u slučaju radne nesposobnosti mjera koja ima smisla.

Ivan V., financijski planer

 

Mirovinska skrb – Pregled

Zakonski i privatni proizvodi ulaganja jednako su individualni kao i Vaše životne prilike. Mi smo uvjereni da optimalna mirovinska skrb mora biti usklađena s Vašim individualnim potrebama. U slučaju osiguranja samo putem zakonskog mirovinskog sustava često nastaju rupe u mirovinskoj skrbi.

U nastavku je pregled uobičajenih vrsta mirovinske skrbi:

osnovna skrb

obvezno mirovinsko osiguranje

mirovinska skrb uz državne poticaje

dobrovoljni mirovinski fondovi

privatno osiguranje

životno osiguranje

rentno osiguranje

kapitalna ulaganja

investicijski fondovi

investicijsko osiguranje

Vaša mirovinska skrb – smisleno kombinirana za Vas

Različite vrste skrbi imaju različite prednosti. Zbog toga je promišljena kombinacija više vrsta osiguranja uvijek najbolja . Tako ćete već sada profitirati u poreznom smislu, a poslije i od dobre mirovine. Dobro je odabrati ulaganje koje odgovara Vašoj osobnosti: želite veći povrat ulaganja i spremni ste riskirati? Ili Vam više odgovaraju sigurna ulaganja? Ključna je i dob u kojoj počinjete štedjeti. S Vama ćemo proći sve važne čimbenike i izraditi Vaš individualni paket osiguranja.

Premium Select – naši kvalitetni partneri za Vašu mirovinsku skrb

Na europskim tržištima postoje brojne tvrtke koje nude financijske i osigurateljne proizvode. Iz tog mnoštva odabiremo kvalitetne partnere i pregovaramo o najboljim uvjetima, a naši OVB financijski planeri nude Vam samo najbolje proizvode iz tog odabira. Saznajte tko su naši partneri i koje su prednosti njihovih financijskih i osigurateljnih proizvoda.

više

 

Individualna rješenja

U individualnom razgovoru objašnjavamo najprikladnije financijsko rješenje koje je prilagođeno individualnim potrebama svakog klijenta. A za to biramo isključivo proizvode prvorazrednih partnera.

»Zadovoljan sam rješenjem koje mi je ponuđeno za starost.«

»Na tržištu postoji toliko ponuda osiguravateljskih kuća. Nisam se uopće snalazio u tome. Ivan mi je objasnio prednosti pojedinih vrsta osiguranja. Sad mi je jasno u što ulažem. Tijekom servisnih razgovora Ivan vodi računa o mojim ciljevima za sadašnjost i budućnost te mi smišlja financijski plan kako bih ih i ostvario. Kod njega cijenim to što na moja pitanja odgovara objektivno, razumljivo i kompetentno. «

Marko H., Zagreb

 

Servisni razgovor

Tijekom servisnog razgovora zajedno sa svojim financijskim planerom preispitujete svoju životnu situaciju. Pri svakoj većoj promjeni dobro je porazgovarati s planerom kako bi se Vaša skrb mogla prilagoditi novonastalim okolnostima.