5 savjeta za razgovor za posao financijskog planera

|

Kandidat za posao financijskog planera
Sve što trebaš znati o razgovoru za posao financijskog planera

Vrijeme čitanja: približno 3 minuta

  • Posao financijskog planera zahtjevan je posao s raznolikim zadacima, visokim stupnjem samostalnosti i otvara dobre prilike za napredovanje.
  • Najvažnije je u svom poslu uživati i biti mu predan. Ovisno o tvojem dosadašnjem iskustvu i razini znanja, bit ćeš individualno pripremljen i osposobljen za svoj posao - čak i ako si tek pripravnik.
  • Najvažnije je tijekom razgovora predstaviti sebe i svoje osobnosti čim više i autentičnije. 
  • Također je dobro unaprijed se upoznati s karakteristikama i zahtjevima posla financijskog planera te pokazati tijekom razgovora što već znate.

Pomagati ljudima, razvijati uvijek nova rješenja i biti sam svoj šef – rad kao samostalni financijski planer sve je popularniji, posebno među mladima. Ovdje možeš saznati što je važno znati prije razgovora za posao financijskog planera i kako se za njega najbolje pripremiti!

Financijski planer ima svestranu svakodnevnu radnu rutinu: on balansira između sastanaka s klijentima, rada u timu te neprekidnog daljnjeg usavršavanja, jer ovaj posao pruža puno prostora za osobni razvoj. Svaki dan je drugačiji, a samostalnost i fleksibilnost dnevne rutine privlači brojne ljude u profesiju. Ako ispunjavaš nekoliko osnovnih kriterija za ovaj posao i smatraš da imaš neke od potrebnih vještina i stvarno želiš započeti svoju karijeru kao financijski planer, prvi korak je već učinjen. Sve što trebaš još učiniti je savladati razgovor za posao prije nego što se možeš dokazati u praksi!

Kako postati financijski planer?

Motivacija i predanost najvažniji su preduvjeti za početak karijere financijskog planera. Dobra stvar je što ne moraš imati prethodnog iskustva kao financijski stručnjak za ovu profesiju.

U velikoj financijskoj tvrtki poput OVB-a, možeš započeti bez prethodnog iskustva i proći temeljitu obuku u kojoj ćeš naučiti sve što ti je potrebno za posao.

Važno je biti komunikativan i uživati u radu s ljudima jer je to srž profesije financijskog planera: izrada financijskog plana i blisko praćenje vrlo različitih klijenata koji imaju svoje individualne želje i potrebe. Potrebno je moći se staviti u kožu drugih i empatično reagirati na svoje klijente.

Također: čak i ako si samozaposlen/a, rad u timu je potreban za postizanje željenih rezultata.  Sposobnost timskog rada stoga je osobito važna vještina ako želite postati financijski planer u OVB-u.

Kandidat veže OVB kravatu

Kao samozaposleni financijski planer potrebna ti je i odlučnost: ako se želiš razvijati i napredovati, u OVB-u ćeš krenuti svojim putem i brzo preuzeti veću odgovornost. To također uključuje, na primjer, organizacija tvoje svakodnevne radne rutine i održavanje (samo)motivacije.

Ako smatraš da je posao financijskog planera baš za tebe, možeš jednostavno kontaktirati OVB-ovog financijskog planera u vašoj blizini i dogovoriti termin za razgovor. Tako možeš saznati više o poslu iz prve ruke i dobiti priliku da predstaviš sebe i svoje prednosti.

Savjeti za razgovor za posao financijskog planera

Razgovor za posao financijskog planera se bliži, no nema potrebe za panikom – uz nekoliko savjeta dobro ćeš se pripremiti i predstaviti u najboljem svijetlu. Ono što je važno za nas je tvoja osobnost - i želimo ju vidjeti!

Savjet 1: Budi ono što jesi

Drugim riječima, najvažniji stvar za razgovor za posao je autentičnost i poštenost. Želimo upoznati tebe i saznati više o tebi. Ne moraš recitirati naučene fraze ili pratiti određene stereotipe. Pokaži nam tko si otvoreno - sa svim svojim osobinama i vještinama.

Financijski planer intervjuira kandidatkinju

Savjet 2: Pripremi se

Svakako je dobro prethodno dobro proučiti posao financijskog planera. Predoči si što financijski planer radi cijeli dan, kako radi i što je važno. Tako ćeš također saznati koje su zadaće tebi najzanimljivije i gdje bi se volio/la usavršavati. O tome možeš pronaći mnogo informacija na našim stranicama o karijeri.

Savjet 3: Objasni zašto je ovaj posao baš za tebe

Ako si se unaprijed informirao/la o poslu financijskog planera, brzo ćeš shvatiti možeš li zamisliti početak svoje karijere u ovom području. Samo ako si zaista uvjeren/a da je ovaj posao za tebe, moć ćeš uvjeriti i druge! Ponesi svoje razloge i motivaciju na razgovor kako bi osoba s kojom razgovaraš mogla uvidjeti zašto želiš postati financijski planer.

Savjet 4: Zabavi se

Želimo da se zabaviš i budeš strastven u onome što radiš. To nam je još važnije od profesionalnog iskustva ili prethodnog znanja – jer uz odgovarajuću motivaciju brzo ćeš naučiti sve što ti je potrebno u svakodnevnom radu. Pokaži nam u razgovoru da stvarno želiš raditi ovaj posao i raditi s ljudima!

Savjet 5: Pokaži svoje sposobnosti i jače strane

Ti najbolje poznaješ svoje jače strane. Je li to komunikativnost ili sposobnost motivacije drugih? Je li to empatija i brzo shvaćanje potreba drugih ljudi? Ili temeljita i strukturirana organizacija za rješavanje problema? Bez obzira na to koje su: predstavi nam ih! Ne treba pretjerivati ​​niti biti pretjerano skroman. Samo se drži činjenica i nemoj se bojati istaknuti ih.

Pročitajte i:

Dijete s kasicom i kovanicama - mjesečni fiksni troškovi kućanstva

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Što su fiksni mjesečni troškovi i koliko bi trebali iznositi?

Znaš li koliki su tvoji fiksni mjesečni troškovi? Mnogima nedostaje uvid u to koliko mjesečno potroše – no upravo je to najvažnija stavka za planiranje i upravljanje financijama. Ukupne mjesečne troškove svakog kućanstva čine fiksni ali i varijabilni troškovi. Ali što su točno fiksni troškovi i Koliko visoki bi trebali biti?

Rad uz studij: sve o studentskim poslovima

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Rad uz studij: Sve što trebaš znati kada su u pitanju studentski poslovi

Uz sve skuplje stanarine i životne troškove, sve je teže financirati studij. Čak i uz financijsku potporu, mnogi su studenti još uvijek daleko od mogućnosti pokrivanja svih troškova. Studentski posao može pomoći. Tu ćeš saznati zašto se to dvostruko isplati i što sve moraš imati na umu kad je riječ o radu uz studij.