20 godina OVB-a u Hrvatskoj – dokazani lider na tržištu

|

OVB Hrvatska, društvo kćer koncerna za financijsko planiranje OVB Holding AG sa sjedištem u Kölnu, Njemačka, koji djeluje u čitavoj Europi, ove godine slavi svoju 20. obljetnicu.

Od svog početka 1999. godine, OVB se uspješno pozicionirao na hrvatskom tržištu te se dokazao kao pošten i pouzdan partner ljudima u zemlji.

U središtu poslovne aktivnosti OVB-a je dugoročno i prije svega klijentu usmjereno sveobuhvatno financijsko planiranje. Društvo surađuje s više od 17 jakih partnera iz bankarske, osiguravateljne i drugih financijskih branši te s konkurentnim proizvodima zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata, počevši od osiguravanja egzistencije i osiguranja imovine pa sve do osiguranja mirovinske skrbi, te izgradnje i povećanja imovine. U međuvremenu, više od 100.000 klijenata vjeruje OVB-u i njegovim financijskim planerima.

OVB sa sjedištem u Zagrebu danas ima 13 ureda diljem Hrvatske i planira daljnje širenje putem novih ureda kao i jačanjem postojećih ureda u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Čakovcu, Karlovcu i Ogulinu. Novi uredi planirani su diljem zemlje: prije svega na jugu (npr. u Dubrovniku) te u Istri i Slavoniji (npr. u Osijeku).

Tijekom proteklih pet godina, OVB Hrvatska je konstantno ostvarivala dobre rezultate te je tako dokazala dodanu vrijednost koju nudi svojim klijentima na hrvatskom tržištu. U razdoblju od 2012. do 2018. godine promet je porastao za više od 70 posto. Početak jubilarne 2019. godine također je bio uspješan.

U prva 4 mjeseca tekuće poslovne godine OVB je uspio nastaviti svoj rast, a time i pozitivan trend proteklih mjeseci. U prva četiri mjeseca OVB je uspio povećati promet za više od 16 posto u odnosu na prethodnu godinu. »S optimizmom gledamo u budućnost«, kaže predsjednik Uprave Detlef Müller.

OVB Hrvatska je društvo kćer u 100%-tnom vlasništvu koncerna OVB Holding AG, Köln, Njemačka, koji kotira na frankfurtskoj burzi, što ga čini jednim od vodećih europskih koncerna za financijsko planiranje koji aktivno posluje u 15 europskih zemalja.

OVB Hrvatska je početkom travnja u koncertnoj dvorani »Vatroslav Lisinski« u Zagrebu s oko 300 gostiju proslavila svoj rođendan. Pored financijskih planera, voditelja i zaposlenika društva na proslavi su bili i predstavnici partnera, kao i gosti iz koncerna u Kölnu koji su doputovali kako bi čestitali na 20 godina uspješnog poslovanja OVB-a u Hrvatskoj. U svečanom i raznolikom programu pod vodstvom Doris Pinčić Rogoznica nastupili su komičar Vlatko Štampar, saksofonist Jakša Jordes te braća Valent i Martin Sinković.

Gospodin Detlef Müller, predsjednik Uprave, istaknuo je važnost da ovu godišnjicu iskoristimo kao priliku da se zahvalimo našim klijentima na ukazanom povjerenju. Za OVB je bitno da svoj poslovni uspjeh podijeli s drugima i da nešto vrati društvu. Naši financijski planeri pružaju društveno korisnu uslugu na način da klijente osiguravaju od raznih rizika prema Allfinanz pristupu te im tako pomažu da ostvare svoje osobne želje i ciljeve. Osim toga, financijski planeri i zaposlenici OVB-a  također se žele i društveno angažirati.«

Zbog toga je proslava obljetnice u travnju označila i početak novoosnovane humanitarne udruge »OVB Charity Hrvatska«, koja se uglavnom financira kroz redovne donacije financijskih planera društva OVB Hrvatska i njezinih zaposlenika. Projekti koje će podržavati ova udruga bit će usmjereni na dobrotvorne svrhe, pomoć djeci i mladima, obrazovanje, skrb za starije i javno zdravstvo. Prije svega će se sponzorirati projekti u kojima financijski planeri i zaposlenici sudjeluju osobno.

OVB je i prije, preko svoje humanitarne udruge iz Njemačke, djelovao na našim područjima pomažući primjerice ljudima za vrijeme domovinskog rata u 90-tima, područjima pogođenim poplavama u 2014. godini, te raznim drugim projektima koji su organizirani uz podršku suradnika i zaposlenika OVB-a Hrvatska.

Predsjednik Uprave Detlef Müller istaknuo je svoje zadovoljstvo na ostvarenom partnerstvu sa SOS Dječjim selom kao međunarodno cijenjenom partneru.

»Fit for Life« je misao vodilja suradnje na razini cijelog koncerna. Udruga »OVB Charity Hrvatska« je donirala 10.000 eura SOS Dječjem selu Lekenik za lokalne akcije kojima se pomaže djeci i obiteljima kako bi se pripremili za budućnost vrijednu življenja.