Heinrich Fritzlar je novi Chief Operating Officer (COO) društva OVB Holding AG

|

U Kölnu, 30. lipnja 2022. Heinrich Fritzlar 1. listopada preuzima mjesto Chief Operating Officer društva OVB Holding AG i upotpunjuje time vodstvo međunarodne grupacije zajedno s CEO-om Mariom Freisom i CFO-om Frankom Burowom.

„Jako me veseli što smo s Heinrichom Fritzlarom uspjeli dobiti vrlo iskusnog rukovoditelja za upravni odbor društva OVB Holding AG. OVB kao društvo imat će velike koristi od širokog spektra vještina koje posjeduje. Želim mu puno uspjeha u njegovoj novoj ulozi!“, izjavio je Michael Johnigk, predsjednik nadzornog odbora društva OVB Holding AG.

Mario Freis, CEO, dodao je: „Gospodin Fritzlar dokazao je da je vrhunski IT stručnjak koji ima visoku razinu stručnosti u upravljanju IT projektima i implementacijom te u razvoju inovativnih aplikacijskih arhitektura. Također posjeduje veliko znanje o IT aplikacijama za podršku prodaji. OVB će imati izuzetne koristi od njegovog međunarodnog iskustva koje je, između ostaloga, stekao radom u istočnoj Europi. Dobro ćemo surađivati ​​u timu uprave i zajedno ćemo nastaviti raditi na digitalnoj transformaciji i rastu koncerna.“

Fritzlar ima usto još i više od 20 godina iskustva u područjima osiguranja i informatičkog savjetovanja. Dolazi iz grupacije Nürnberg Versicherung koja se bavi osiguranjem i gdje je nedavno kao voditelj razvoja aplikacija bio odgovoran za IT transformaciju. Nakon što je 2001. godine završio studij ekonomije na Sveučilištu u Göttingenu, započeo je profesionalnu karijeru u društvu Hannover Re. 2006. godine završio je poslijediplomski studij iz kreditnog osiguranja na Sveučilištu East London. U razdoblju od 2007. do 2017. godine Fritzlar je radio za društvo Westernacher Business Management Consulting, Heidelberg, gdje je vodio brojne međunarodne IT projekte te je prije završetka radnog odnosa u tom društvu radio na poziciji Managing Partnera.

Od 2017. do 2019. godine Fritzlar je radio kao voditelj,  Business Solutions Finance and Insurance SAP Europe, za Tata Consultancy Services (TCS), globalnog pružatelja IT usluga, konzultantskih usluga i poslovnih rješenja te je izgradio poslovanje u Europi.

Heinrich Fritzlar: „Uspješan gospodarski razvoj, snažan fokus na modernu informatičku tehnologiju i strateška internacionalnost OVB-a jako me impresioniraju i podupiru moju odluku. Želio bih dati svoj doprinos daljnjem razvoju grupacije. Jako se veselim budućim zadacima i radu sa svojim kolegama u upravi i cijelom timu OVB-a.“

O koncernu OVB

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedan je od vodećih europskih koncerna na području financijskog posredovanja. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na dugoročno, sveobuhvatno i prije svega klijentima usmjereno financijsko planiranje privatnih kućanstava u različitim područjima poslovanja. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih partnera te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata na području na području zaštite egzistencije i osiguranja imovinske vrijednosti, pa sve do osiguranja mirovinske skrbi te izgradnje i povećanja imovine. Trenutno je koncern OVB aktivan u ukupno 15 zemalja. 5.613 financijskih planera, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, brinu o 4,18 milijuna klijenata. U 2021. godini je koncern OVB Holding AG sa svojim kćerinskim društvima ostvario provizije od posredovanja u iznosu od 320,7 milijuna eura te EBIT od 21,8 milijuna eura.

OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).