OVB Holding AG prijevremeno produljuje ugovore s predsjednikom Uprave Marijom Freisom i CFO-om Frankom Burowom

|

Köln, 7. travnja 2022. Nadzorni odbor odlučio je danas prijevremeno produljiti ugovore predsjednika Uprave Marija Freisa (47) i CFO-a Franka Burowa (49), koji traju do 31. prosinca 2022. godine. Ugovor predsjednika Uprave Marija Freisa produljen je za daljnjih pet godina do 31. prosinca 2027., a mandat Franka Burowa na tri godine do 31. prosinca 2025. Novi mandati počinju s 1. siječnja 2023. godine.

Mario Freis, koji je od 1995. godine u društvu, od siječnja 2010. godine je član Uprave društva OVB Holding AG. Prvobitno je bio odgovoran za prodaju i upravljanje proizvodima inozemnih društava te je potom, sredinom 2014.godine, preuzeo cjelokupnu odgovornost za prodaju, obuku i upravljanje proizvodima u cijeloj Europi. 2016. godine imenovan je za predsjednika Uprave. Frank Burow, koji je član Uprave od siječnja 2021., radio je u OVB-u od 1999. godine, u početku kao vanjski konzultant, a kasnije kao direktor računovodstva i kontrolinga Grupe.

“Društvo OVB je posljednjih godina ostvarilo jako dobar razvoj. Zajedno s cijelim visoko motiviranim timom, Uprava je poslovni model OVB prilagodila za budućnost. Prijevremenim produljenjem ugovora s predsjednikom Uprave i CFO-om, Nadzorni odbor potvrđuje smjer društva OVB Holding AG, daje jasan signal za kontinuitet i jača osnovu za daljnji rast“, objašnjava Michael Johnigk, predsjednik Nadzornog odbora društva OVB Holding AG.

Fotografije članova Uprave društva OVB Holding AG za potrebe medija možete preuzeti ovdje: www.ovb.eu/public-relations

O koncernu OVB

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu, jedna je od vodećih europskih grupacija na području financijskog posredovanja. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na dugoročno, sveobuhvatno i prije svega klijentima usmjereno planiranje osobnih financija privatnih kućanstava u različitim područjima poslovanja.

OVB surađuje s više od 100 snažnih i učinkovitih partnera te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe svojih klijenta na području zaštite egzistencije i osiguranja imovinske vrijednosti, pa sve do osiguranja mirovinske skrbi te izgradnje i povećanja imovine.

Društvo OVB je trenutačno aktivno u 15 europskih zemalja. 5.603 financijska planera, koji se ovim poslom bave kao primarnom djelatnošću, brine o 4,13 milijuna klijenata.

U 2021. godini društvo OVB Holding AG i njegove podružnice ostvarile su ukupnu proviziju od posredovanja u iznosu od 320,7 milijuna eura i EBIT od 21,8 milijuna eura. Društvo OVB Holding AG je kotirano na Frankfurtskoj burzi (Prime Standard, ISIN DE0006286560) od srpnja 2006.godine.

Ovo priopćenje za medije također je dostupno na internetu na adresi:
www.ovb.hr → Mediji → Priopćenje za tisak