OVB jača svoju održivost

|

U Kölnu, 2. lipnja 2017. – Na temelju dobrog poslovnog rezultata, ostvarenog u 2016. godini, glavna skupština društva je na prijedlog Nadzornog odbora i predsjednika Uprave u nazočnosti od 97,02 posto jednoglasno odlučila da će se dividenda za poslovnu godinu 2016. povećati za 15,4 posto te će se isplatiti u iznosu od 75 centa po dionici (2015.: 65 centa).

Predsjednik Uprave društva OVB Holding AG, Mario Freis, je na glavnoj skupštini u svojem govoru pred dioničarima društva predstavio buduće strateško usmjerenje koncerna: „I dalje ćemo se koncentrirati na svoje dokazane čimbenike uspjeha te ćemo pored toga koristiti potencijale rasta i efikasnosti koje nam pruža digitalizacija. OVB želi, naime, i ubuduće biti cijenjeni kontaktni partner za generacije koje odrastaju uz digitalizaciju.

Strategija OVB-a „Evolucija 2022“

Društvo OVB kombinirat će svoju tradicionalnu snagu osobnog i povjerljivog kontakta i odnosa s kupcima s novim tehnološkim mogućnostima. To uključuje širenje diljem Europe jedinstvenog, informacijskim tehnologijama podržanog postupka savjetovanja s ciljem modernizacije radnog mjesta savjetnika, ostvarivanja vrlo učinkovite, digitalne obrade i korištenja suvremenih online komunikacijskih platformi. Pored digitalizacije, OVB želi dalje razvijati i modernizirati svoj sustav edukacije koji nudi diljem Europe.

Osim toga se u OVB-u još jedan ključni čimbenik uspjeha ponovno snažnije stavlja u fokus: uspješni prijenos poslovnog modela na nova europska regionalna tržišta s izgledom ostvarivanja uspješnog poslovanja.

Potvrđeni izgledi za 2017.!

Nakon uspješnog starta u poslovnu godinu 2017., društvo OVB potvrđuje svoju prognozu i za kompletnu godinu očekuje ostvarivanje blagog porasta prihoda na razini koncerna. Društvo OVB od 2017. godine poduzima opsežne strateške mjere za daljnje jačanje održivosti. Operativni poslovni rezultat bi usprkos tome trebao ostati na razini prošlogodišnjeg.

O koncernu OVB

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedan je od vodećih europskih davatelja financijskih usluga. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na dugoročno, sveobuhvatno i klijentima usmjereno savjetovanje osobnih financija privatnih kućanstava. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih partnera te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata na području zaštite egzistencije i mirovinske skrbi, izgradnje imovine, osiguranja imovine i, naravno, proširenja imovine. Trenutno je društvo OVB aktivno u ukupno 14 zemalja.

Oko 5.000 savjetnika za osobne financije, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, savjetuju oko 3,28 milijuna klijenata.

U 2016. godini je društvo OVB Holding AG sa svojim kćerinskim društvima ostvarilo ukupne provizije od prodaje u iznosu od 231,8 milijuna eura te EBIT od 16,5 milijuna eura. OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).