OVB započinje operativno poslovanje u Republici Sloveniji

|

U Kölnu, 19. prosinca 2022. OVB Holding AG, jedan od vodećih europskih koncerna na području financijskog posredovanja sa sjedištem u Kölnu, preko svoje podružnice OVB Allfinanz SI, zavarovalno zastopniška družba, d.o.o. (kratki naziv OVB Allfinanz SI d.o.o.)  započeo je poslovati i u Republici Sloveniji.

Europski koncern za financijsko posredovanje time nastavlja svoje uspješno putovanje sa širenjem na perspektivna tržišta pa je tako sada aktivan u čak 16 europskih zemalja. Slovenska podružnica osnovana je 20. srpnja 2022. s administrativnim sjedištem u glavnom gradu Ljubljani i temeljnim kapitalom od 500.000,00 eura.

Društvom upravlja iskusan menadžerski tim: CEO Gregor Glazer ima dugogodišnje profesionalno iskustvo u industriji financijskih usluga i vrlo dobro poznaje slovensko tržište. CEO primarno će biti odgovoran za prodajne aktivnosti. Benedikt Fronc je već dugi niz godina zauzimao razne rukovodeće pozicije unutar grupacije. Između ostalog je bio predsjednik Uprave OVB-ovog nacionalnog društva u Slovačkoj, a također je vodio projekte u različitim društvima grupe diljem Europe. Kao CFO Fronc će posebno upravljati administrativnim i „back office“ funkcijama. Od samog početka klijenti OVB-a uživaju u bogatom programu financijskih i proizvoda za skrb renomiranih OVB-ovih partnera. Među prvim proizvodnim partnerima tako valja istaknuti društva Allianz Slovenija, slovensku podružnicu ARAG SE, Generali zavarovalnica d.d. i Merkur zavarovalnica d.d.

„OVB-ov ulazak na tržište Slovenije bio je sljedeći logičan korak u našoj strategiji širenja“, izjavio je Mario Freis, CEO OVB Holding AG. „I na ovom tržištu postoji velika potreba po pitanju starosne skrbi i financijske sigurnosti“, dodao je g. Freis. „Geografski je Slovenija smještena između Austrije, Mađarske, Hrvatske i Italije, dakle između zemalja u kojima već dugi niz godina uspješno poslujemo. Izuzetno nas veseli što su mnogi naši izvrsni financijski planeri iskazali interes za angažmanom u Sloveniji i što smo ovih dana uspjeli zabilježiti prve prodaje na ovom tržištu.“

Moguće buduće prekretnice u strategiji širenja OVB grupe već se planiraju. „Bijele mrlje“ na europskoj karti OVB-a i dalje su Luksemburg, baltičke zemlje i Portugal. OVB trenutno intenzivno ispituje mogućnosti ulaska na ta nacionalna tržišta.

O koncernu OVB

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedan je od vodećih europskih koncerna na području financijskog posredovanja. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje na dugoročno, sveobuhvatno i prije svega klijentima usmjereno financijsko planiranje privatnih kućanstava u različitim područjima djelovanja. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih partnera te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata na području zaštite egzistencije i osiguranja imovinske vrijednosti, pa sve do osiguranja mirovinske skrbi te izgradnje i povećanja imovine.

Trenutno je koncern OVB aktivan u ukupno 16 zemalja. 5.648 financijskih planera, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, brinu o 4,26 milijuna klijenata. U 2021. godini je koncern OVB Holding AG sa svojim kćerinskim društvima ostvario provizije od posredovanja u iznosu od 320,7 milijuna eura te EBIT od 21,8 milijuna eura.

OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Ovo priopćenje za tisak možete pronaći i na internetu pod:
https://www.ovb.hr/Mediji/Priopćenje za tisak