OVB blog

»U raznolikim objavama povezujemo životne trendove i aktualna pitanja vezano za financiranja i skrb.«

Zabava na timskom sastanku - početak karijere

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Prvi posao - Što moraš uzeti u obzir kada započinješ svoju karijeru?

Još si na samom početku svoje karijere i želiš započeti svoj prvi posao? U ovoj situaciji, korisni savjeti za početak karijere zlata su vrijedni. Za tebe smo saželi najvažnije činjenice o prijavama, plaćama, osiguranjima i drugim važnim stvarima.

Dijete na bazenu s vodenim pištoljem - Putujte sigurno

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Konačno sunce: Savjeti za budžet za odmor i putno osiguranje

Bez obzira ideš li na putovanje kroz Tajland s ruksakom na leđima ili boraviš u all-inclusive hotelu u Tunisu, ima smisla imati osiguranje u slučaju da se razboliš neposredno prije odmora ili ti ukradu stvari iz hotelske sobe. Na taj način se možeš zaštititi od financijskih posljedica - i bezbrižno otići na odmor.

Žena radi od doma na svome krevetu

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Rad od doma: najbolji savjeti za rad od doma

Saznaj sve o radu od doma na jednom mjestu. Bilo da radiš sa sunčanog balkona, udobnosti svog kauča ili za savršeno opremljenim radnim stolom – rad od doma može biti kakav god poželiš.  Postaješ fleksibilniji i imaš mogućnost usklađivanja potreba posla i obitelji.

 Studenti razgovaraju – Financiranje studiranja

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Financiranje studija: Evo kako to učiniti

Želiš studirati? Možda nakon preddiplomskog upisati diplomski studij? Tijekom studija zaradit ćeš manje novca, nego primjerice tijekom stažiranja. Zato ti nudimo korisne savjete o tome kako najlakše financirati svoj studij.

Kandidat za posao financijskog planera

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

5 savjeta za razgovor za posao financijskog planera

Pomagati ljudima, razvijati uvijek nova rješenja i biti sam svoj šef – rad kao samostalni financijski planer sve je popularniji, posebno među mladima. Ovdje možeš saznati što je važno znati prije razgovora za posao financijskog planera i kako se za njega najbolje pripremiti!

Dječak koji se smije - Štedi razumno za svoju djecu uz dobar plan dječje štednje

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Dječja štednja: Dobar plan štednje za djecu

Za vozačku dozvolu, školovanje ili kao rezerva za budućnost: Ako u ranoj dobi pokreneš štednju za dijete, kumče ili unuke, možeš uštedjeti znatnu svotu čak i uz mala ulaganja. No koliko se klasična štednja isplati u vremenima niskih kamatnih stopa i visoke inflacije?

Mlada žena za stolom vodi evidenciju o troškovima uz pomoć pametnog telefona, bilježnice i dokumenata za vođenje budžeta.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Vođenje evidencije budžeta: Kako voditi vlastite financije

Usred užurbanosti svakodnevnog života, vrlo malo ljudi zna točno kakvo im je realno stanje budžeta. Vođenje evidencije budžeta pomaže ti pratiti prihode i rashode. Dobra stvar je što to uopće nije komplicirano. Ne moraš biti stručnjak za knjigovodstvo – dovoljno je napraviti prvi korak, a nakon toga biti ustrajan.

Dijete s kasicom i kovanicama - mjesečni fiksni troškovi kućanstva

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Što su fiksni mjesečni troškovi i koliko bi trebali iznositi?

Znaš li koliki su tvoji fiksni mjesečni troškovi? Mnogima nedostaje uvid u to koliko mjesečno potroše – no upravo je to najvažnija stavka za planiranje i upravljanje financijama. Ukupne mjesečne troškove svakog kućanstva čine fiksni ali i varijabilni troškovi. Ali što su točno fiksni troškovi i Koliko visoki bi trebali biti?

Djevojčica sa srcem i božićnim lampicama – Pametno Ulaganje Novca

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Pametno Ulaganje Novca: Ostvarite Više od Svoje Štednje

Božić je pred vratima! Godišnji bonusi, božićnice i novčani darovi za Božić mnogima će uljepšati početak godine. Koliko god primamljivo bilo, nemojte odmah sve potrošiti. Puno je bolje i održivije pravilno uložiti novac jer tako ulažete u vlastitu budućnost. Saznajte kako to učiniti u nastavku članka.