OVB blog

»U raznolikim objavama povezujemo životne trendove i aktualna pitanja vezano za financiranja i skrb.«

Mlada žena za stolom vodi evidenciju o troškovima uz pomoć pametnog telefona, bilježnice i dokumenata za vođenje budžeta.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Vođenje evidencije budžeta: Kako voditi vlastite financije

Usred užurbanosti svakodnevnog života, vrlo malo ljudi zna točno kakvo im je realno stanje budžeta. Vođenje evidencije budžeta pomaže ti pratiti prihode i rashode. Dobra stvar je što to uopće nije komplicirano. Ne moraš biti stručnjak za knjigovodstvo – dovoljno je napraviti prvi korak, a nakon toga biti ustrajan.

Dijete s kasicom i kovanicama - mjesečni fiksni troškovi kućanstva

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Što su fiksni mjesečni troškovi i koliko bi trebali iznositi?

Znaš li koliki su tvoji fiksni mjesečni troškovi? Mnogima nedostaje uvid u to koliko mjesečno potroše – no upravo je to najvažnija stavka za planiranje i upravljanje financijama. Ukupne mjesečne troškove svakog kućanstva čine fiksni ali i varijabilni troškovi. Ali što su točno fiksni troškovi i Koliko visoki bi trebali biti?

Djevojčica sa srcem i božićnim lampicama – Pametno Ulaganje Novca

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Pametno Ulaganje Novca: Ostvarite Više od Svoje Štednje

Božić je pred vratima! Godišnji bonusi, božićnice i novčani darovi za Božić mnogima će uljepšati početak godine. Koliko god primamljivo bilo, nemojte odmah sve potrošiti. Puno je bolje i održivije pravilno uložiti novac jer tako ulažete u vlastitu budućnost. Saznajte kako to učiniti u nastavku članka.

Dvije mlade žene u kupovini – Savjesna kupovina i održivost

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Savjesna potrošnja: Održiva kupovina čiste savjesti

Nadolazeće posebne ponude – Crni Petak, Cyber Ponedjeljak i blagdanska sniženja koja dolaze odmah iza – mame Vas na brojne kupnje. U ovakvom svijetu, zaista je teško potrošiti isključivo na ono što ti zaista treba. Savjesna kupovina ne samo da je dobra za okoliš već i za Vašu dobrobit. Osim toga, više će Vam novaca ostati za kupovinu onoga što Vam je zaista bitno.

Financije i žene: ovako to funkcionira s mirovinskim osiguranjem i sličnim temama

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Financije i žene: pravo mirovinsko osiguranje i put do financijske neovisnosti

U smislu ravnopravnosti, mnogo se toga dogodilo u zadnjih stotinu godina. Međutim, kada je riječ o financijama, emancipacija se nije u potpunosti ostvarila: još su uvijek muškarci odgovorni kada je riječ o financijama i mirovinskom osiguranju. Žene moraju postati financijski neovisnije kako bi kasnije bile dobro zbrinute i kako bi u starosti spriječile siromaštvo.

Vjenčanje i financije: na što moram paziti?

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Vjenčanje i financije: na što moram paziti nakon vjenčanja?

Vjenčanje donosi brojne promjene – također kad je riječ o financijama. Za opušteno uživanje u najljepšem danu života trebaš unaprijed razmišljati o svojim financijama i drugim važnim odlukama. Nije riječ samo o financiranju proslave vjenčanja nego se to ponajprije odnosi i na vašu imovinu, zajednička osiguranja i brigu za budućnost.

Rad uz studij: sve o studentskim poslovima

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Rad uz studij: Sve što trebaš znati kada su u pitanju studentski poslovi

Uz sve skuplje stanarine i životne troškove, sve je teže financirati studij. Čak i uz financijsku potporu, mnogi su studenti još uvijek daleko od mogućnosti pokrivanja svih troškova. Studentski posao može pomoći. Tu ćeš saznati zašto se to dvostruko isplati i što sve moraš imati na umu kad je riječ o radu uz studij.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Koliko je zapravo financijska pismenost bitna mladima u Hrvatskoj?

Istraživanja su pokazala kako je Hrvatska među 144 zemalja svijeta na 35. mjestu po financijskoj pismenosti.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Čini li novac uistinu ljude sretnima? Na koji su način financije povezane sa srećom?

Svatko definira svoju sreću drugačije, a novac u pojmu sreće za mnoge igra jako važnu ulogu. Ispravno trošenje i štednja su pri tome alfa i omega.