Godišnja glavna skupština društva OVB Holding AG: potvrđena dividenda od 0,90 eura

|

Köln, 14. lipnja 2023. Na današnjoj godišnjoj skupštini društva OVB Holding AG (ISIN DE0006286560) u hotelu Steigenberger u Kölnu, dioničari su velikom većinom glasova potvrdili sve točke dnevnog reda. Nakon tri virtualne glavne skupštine zaredom, događaj se prvi put opet održao uživo.

Strategija »OVB Excellence 2027« treba nastaviti uspješni put

Mario Freis, predsjednik Uprave OVB Holding AG, u svom se govoru osvrnuo na uspješno završenu poslovnu godinu 2022. i stavio dobar razvoj OVB-a u kontekst strateškog razdoblja koje je sada završilo: »U proteklih pet godina nastavili smo s modernizacijom, digitalizacijom, bolje smo koristili naš potencijal
i nastavili s našom ekspanzijom. Proteklu poslovnu godinu uspješno smo završili unatoč zahtjevnim okvirnim uvjetima. OVB je ponovno ostvario rekordne prihode od prodaje.«

Još jedno težište govora bio je osvrt na nastavnu strategiju "OVB Excellence 2027", koja je nastala uzimajući u obzir aktualne megatrendove i opsežna istraživanja dionika. S ovom strategijom OVB u središte stavlja četiri teme - "Prodaja i karijerna izvrsnost", "Ekspanzija i inovacije", "Operativna izvrsnost" i "Ljudi i organizacija".

Dioničari donose odluku o dividendi u iznosu od 0,90 eura

Dioničari su odobrili isplatu dividende od 0,90 eura po dionici. S obzirom na 14.251.314 dionica koje imaju pravo na dividendu, to odgovara obujmu isplate od 12.826.182,60 EUR.

Osim toga, Uprava i Nadzorni odbor razriješeni su, a društvo PricewaterhouseCoopers GmbH Wirtschaftsprüfungsgesellschaft, Düsseldorf, imenovano je kao revizor godišnjih i konsolidiranih financijskih izvještaja za 2023. godinu, te društvo KPMG AG Wirtschaftsprüfungsgesellschaft, Düsseldorf, kao revizor za eventualnu reviziju međufinancijskog izvješća za prvi kvartal poslovne godine 2024. Nadalje, dioničari su prihvatili dostavljeno izvješće o nagradama za poslovnu godinu 2022. te prihvatili izmjenu Statuta koja će omogućiti buduće virtualne Glavne skupštine.

Budući da je s Glavnom skupštinom uredno prestao mandat svim članovima Nadzornog odbora, na dnevnom redu su bili novi izbori. Dioničari su prihvatili prijedlog društva: uz reizbor Michaela Johnigka, dr. Thomas A. Langea i Julije Wiens, u Nadzorni odbor imenovani su Sascha Bassir, Roman Juráš i Torsten Uhlig, provjereni poznavatelji branše i lideri. Mandat traje do završetka Glavne skupštine na kojoj se odlučuje o razrješnici Nadzornom odboru za poslovnu 2027. godinu.

Na Glavnoj skupštini bilo je zastupljeno ukupno 96,99 posto temeljnog kapitala.

Detaljni rezultati glasovanja mogu se pogledati na https://www.ovb.eu/investor-relations.html. Cijeli govor predsjednika Uprave društva OVB Holding AG na Godišnjoj skupštini dostupan je na https://www.ovb.eu/investor-relations.html.

O koncernu OVB

Koncern OVB sa sjedištem u Kölnu jedan je od vodećih europskih financijskih koncerna u području financijskog planiranja. Od svog osnutka 1970. godine, poslovne aktivnosti OVB-a usmjerene su na dugoročno, sveobuhvatno i prije svega na klijente orijentirano financijsko planiranje osobnih financija za privatna kućanstva.

OVB surađuje s više od 100 snažnih partnera te zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata konkurentnim proizvodima na području osiguravanja njihove egzistencije i zaštite imovine pa sve do osiguranja mirovinske skrbi te izgradnji i povećanja imovine.

Društvo OVB je trenutno aktivno u 16 europskih zemalja. 5.785 financijska planera koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, brine o 4,27 milijuna klijenata. U 2022. društvo OVB Holding AG i njegove podružnice ostvarile su prihode od prodaje u iznosu od 331,9 milijuna eura i EBIT od 22,0 milijuna eura. OVB Holding AG kotira na Frankfurtskoj burzi (Prime Standard, ISIN DE0006286560) od srpnja 2006. godine.