Osiguranje za neočekivane situacije

Sławomir Nizio bio je u najboljim godinama. U svakodnevici koju su mu ispunjavali žena i djeca, zdravstveni problemi bili su zadnje na što je mislio. Ipak, tražio je od svoje OVB financijske planerice preporuku za osiguranje koje će osigurati njegovu obitelj u slučaju bolesti u budućnosti. Nitko nije ni pomislio da će se ova polica isplatiti samo nekoliko mjeseci kasnije.

Dijagnoza je sve promijenila

Život se ponekad može iz temelja promijeniti u samo jednoj sekundi. Sławomir je uživao u svakom danu sa svojom obitelji. U slobodno su vrijeme često išli na izlete, najradije biciklima. Zdravlje mu je uvijek bilo odlično, naposljetku imao je svega 30 godina. Međutim, jednog je dana osjetio laganu vrtoglavicu. Sławomir je odlučio posjetiti liječnika. Nakon niza pregleda primio je šokantnu dijagnozu: tumor na mozgu. Tijekom hitne operacije uklonjeno mu je veliko strano tijelo iz mozga. Srećom operacija je dobro prošla i na iznenađenje liječnika, već idući je dan mogao stati na noge. Ipak, pred ovim je mladim čovjekom bio dugačak put oporavka.

Sreća u nesreći

Kad glavni uzdržavatelj obitelji neočekivano postane radno nesposoban i obitelj iznenada ostane bez njegovih primanja, uglavnom se suoči s velikim financijskim opterećenjem. Srećom to nije bio slučaj tijekom Sławomirovog liječenja. Naime, nekoliko mjeseci ranije sastao se sa svojom OVB financijskom planericom Anijom Krukowski. Zajedno su pregledali sve već sklopljene ugovore o osiguranju kako bi utvrdili koje mjere predostrožnosti nedostaju. Ania mu je napravila financijski plan koji je sadržavao policu osiguranja kojom će njegova obitelj biti zaštićena u slučaju da mu se nešto desi. „Zahvaljujući Aniji financijski smo osigurani tijekom moje bolesti i oporavka. Bez isplate osiguranja bili bismo prisiljeni posegnuti za ušteđevinom, a i to bi nam bilo dovoljno samo za neko vrijeme”, ispričao je Sławomir.

Financijski osigurani u neočekivanim situacijama

Dok je Sławomir čekao operaciju prikupio je svu dokumentaciju potrebnu za dobivanje naknade od osiguranja. Tjedan dana nakon predaje dokumentacije obaviješten je da je isplata odobrena. Još isti je tjedan novac sjeo na njegov račun.  „OVB je meni i mojoj obitelji čuvao leđa – i to u najtežim trenutcima našeg života. Osjećam se sigurno jer znam da je moja obitelj osigurana za svaku situaciju. Ako se meni nešto dogodi, oni će biti financijski zbrinuti. Za to ću zauvijek biti zahvalan OVB-u.”