Kontinuitet na vrhu društva

|

U Kölnu, 10. veljače 2017. – Nadzorni odbor koncerna OVB Holding AG-a produžio je ugovor predsjednika Uprave Maria Freisa, koji je trajao do 31. prosinca 2017., za još pet godina, do 31. prosinca 2022.

41-godišnji predsjednik Uprave je od 2010. godine član Uprave Holding, a od veljače 2016. zauzima vršnu poziciju koncerna. Osim toga, do 31. prosinca 2020. je produžen i ugovor člana Uprave Thomasa Hückera (51) koji je odgovoran za IT koncerna, upravljanje procesima i persolanom. Treći član tročlanog tima Uprave društva OVB Holding AG-a je Oskar Heitz (63) koji je zadužen za financije i čiji je ugovor produžen do 31. prosinca 2018. On je član Uprave od osnivanja društva OVB Holding AG 2004. godine.

Aktualna Uprava njemačke podružnice kćeri OVB Vermögensberatung AG, koju čine gospodin Mario Freis, gospodin Thomas Hücker i gospodin Jürgen Kotulla, početkom travnja 2017. predat će operativnu odgovornost novom timu Uprave. Tako će iz vlastitih redova u Upravu OVB Deutschland napredovati Frank Burow (44) koji će preuzeti odgovornost za područje financija i rukovođenja kao CFO/COO, Christian Höfel (42) kao odgovorni član Uprave za prodaju (CSO) i Marcus Oliva (43) koji će preuzeti odgovornost na području za partnere i proizvode (CPO). Tri člana ovog novog vodećeg tima imaju sveobuhvatno iskustvo u područjima njihove odgovornosti.

Nadalje je Jürgen Kotulla (58) imenovan Upravom za područje marketing/komunikacije društva OVB Holding AG s početkom od travnja 2017. Gospodin Kotulla bi u navedenoj funkciji trebao dalje razvijati marketinšku strategiju OVB koncerna. Područje online marketinga u međunarodnom smislu postaje sve važnije za potrebe podrške savjetnika za osobne financije i za potrebe pozicioniranja koncerna kod klijenata. OVB želi koristiti sve prilike i mogućnosti koje su s time povezane.

Financijske rezultate poslovanja za proteklu godinu će društvo OVB Holding AG objaviti 28. ožujka 2017., kako je i planirano. Prema prvim procjenama 2016. godina je bila jedna u nizu vrlo uspješnih poslovnih godina za OVB.

O koncernu OVB

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedan je od vodećih europskih koncerna na podru- čju davatelja financijskih usluga. Od osnivanja 1970. godine u središtu pozornosti OVBa je dugoročno, sveobuhvatno i klijentu orijentirano allfinanz savjetovanje.

OVB surađuje s preko 100 snažnih partnerskih društava te s konkurentnim proizvodima zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata na području zaštite egzistencije i mirovinske zaštite, izgradnje imovine, osiguranja imovine i, naravno, proširenja imovine. Trenutno je OVB aktivan u ukupno 14 država Europe.

5.089 savjetnika za osobne financije, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, savjetuju oko 3,26 milijuna klijenata. U 2015. godini OVB Holding AG je sa svojim kćerinskim društvima ostvario ukupne provizije od prodaje u iznosu od 224,7 milijuna eura te EBIT od 14,0 milijuna eura. OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Ovo priopćenje za medije možete pronaći i na internetu pod: www.ovb.eu - im Dialog (u dijalogu) - Pressemitteilungen (priopćenja za medije).