OVB Charity Hrvatska osigurala logopeda i defektologa SOS Dječjem selu Hrvatska donacijom od 10.000 eura

|

OVB Charity Hrvatska 11. lipnja u Zagrebu uručila je 10.000 eura vrijednu donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska za projekt provođenja usluge logopeda i defektologa za djecu na području Lekenika i Gline.

Stručna pomoć logopeda jedan je od ključnih elemenata rane intervencije kojom se preveniraju brojne poteškoće djece u starijoj razvojnoj dobi, a u mnogim područjima Republike Hrvatske ona je nedostupna široj populaciji zbog nedostatka stručnjaka. Donacija će omogućiti terapiju govora za djecu koja se nalaze u obiteljskom tipu skrbi SOS Dječjeg sela Lekenik, ali i djecu iz šire lokalne zajednice kojoj je potrebna pomoć stručnjaka.

„U SOS Dječjem selu Hrvatska prepoznali smo potrebe djece te nam je drago što ćemo uz pomoć OVB Charity Hrvatska moći i uspješno na njih odgovoriti pružanjem stručne podrške logopeda i defektologa. Drago nam je što možemo uspješno nastaviti stvarati brižan dom za djecu u skrbi SOS Dječjeg sela Lekenik te paralelno biti i podrška djeci u široj lokalnoj zajednici, kojoj će usluge također biti dostupne.“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Pružiti pomoć tamo gdje je potrebna. Ta jednostavna ideja je i davne 1983. godine dovela do osnivanja OVB-ove humanitarne udruge „Menschen in Not e. V.“ u Njemačkoj. Povod je tada bila financijska potpora jednoj društvenoj ustanovi u Kölnu. Usmjeravajući svoj fokus na dobrotvorne svrhe i dobrobit, pomoć djeci i mladima, obrazovanje, skrb za starije osobe i javno zdravstvo, udruga je u proteklih 36 godina uložila više od 4 milijuna eura u brojne društvene projekte u Njemačkoj i inozemstvu.

Dobra ideja koja je prije više od 36 godina dovela do osnivanja OVB-ove humanitarne udruge u Njemačkoj postupno će se prenijeti i na ostale zemlje gdje je OVB zastupljen. „Naime, za OVB je iznimno važno da svoj poslovni uspjeh podijeli s drugima i da nešto vrati društvu“ istaknuo je Ivica Ljoljo, predsjednik udruge OVB Charity Hrvatska te nastavio, „Želimo ozbiljno shvatiti odgovornost koju imaju uspješni ljudi i uspješne tvrtke, posebice za osobe kojima je pomoć najpotrebnija, među koje svakako spadaju djeca i mladi. Stoga nas iznimno veseli da smo za prvi veliki projekt u Hrvatskoj uspjeli pridobiti SOS Dječje selo kao međunarodno cijenjenog projektnog partnera, koji je zastupljen u većini europskih država u kojima je zastupljen i OVB te da ćemo kroz ovaj zajednički projekt ranom intervencijom prevenirati brojne poteškoće djece u njihovom kasnijem životu. U zajedničkoj misiji sa svim europskim OVB Charity udrugama, kroz sve naše postojeće i buduće projekte, želimo naglasiti i živjeti misao i uvjerenje da se zajedničkim snagama može postići puno više“.

Zanimanje financijskih planera i zaposlenika OVB-a za uključivanje u društvena pitanja općenito je jako veliko. Osim financijski, mnogi u svoje slobodno vrijeme doprinose i svojim znanjem i osobnim vještinama. Stoga je i dio korporativne strategije OVB Holding AG-a OVB Evolution 2022 širenje društvenog angažmana na međunarodnoj razini. Tako je OVB Hrvatska jedna od prvih OVB zemalja, koja je osnovala svoju vlastitu udrugu OVB Charity Hrvatska.