OVB stupa na još jedno atraktivno tržište – belgijsko

  • Stjecanje svih udjela belgijskog posredničkog društva Willemot NV sa sjedištem u Gentu
  • OVB potiče europsku ekspanziju i otvara daljnji potencijal rasta
 

OVB stupa na još jedno atraktivno tržište – belgijsko

U Kölnu, 11. prosinca 2018. Europski koncern za pružanje financijskih usluga OVB, koji već uspješno djeluje na 14 europskih tržišta, akvizicijom u Belgiji nastavlja svoj europski razvojni put vođen strategijom „OVB Evolution 2022“. Tvrtka Willemot osnovana je još 1841. godine i ima bogatu tradiciju poslovanja, a djeluje na području posredovanja i posjeduje također posredničku platformu. U poslovnoj godini 2017. je Willemot NV ostvario promet od 11,9 milijuna eura.

„Radujemo se zajedničkoj budućnosti i imat ćemo velike koristi od dugogodišnjeg iskustva u upravljanju, postojeće infrastrukture i solidne tržišne pozicije koju ima ova tvrtka. To će nam omogućiti stabilan i brzi ulazak na tržište“, rekao je Mario Freis, predsjednik Uprave OVB Holding AG-a.

Tvrtka će i dalje za OVB poslovati pod dokazanim i poznatim nazivom Willemot. Članovi uprave toga društva, Benoît Willemot i Diederik Deman, ostat će na vrhu društva. „S obzirom na povijest poslovanja ovog društva, usredotočili smo se na kontinuitet i stabilnost“, dodao je Mario Freis.

Ugovorni partneri, društva OVB Holding AG i AG Insurance NV, dostavit će belgijskoj agenciji za nadzor financijskog tržišta FSMA (Financial Services and Markets Authority) obavijest o obavljenoj transakciji. Zatvaranje društva bi prema predviđanjima trebalo biti krajem prvog kvartala 2019. godine.

O koncernu OVB

Koncern OVB ima sjedište u Kölnu i jedna je od vodećih europskih davatelja financijskih usluga. Od osnivanja 1970. godine se OVB usredotočuje u prvoj liniji na dugoročno, sveobuhvatno i klijentu usmjereno planiranje osobnih financija privatnih kućanstava. OVB surađuje s preko 100 snažnih i učinkovitih proizvođača te preko konkurentnih proizvoda zadovoljava individualne potrebe svojih klijenata na području zaštite egzistencije i osiguranja imovinske vrijednosti pa sve do osiguranja mirovinske skrbi, te izgradnje i povećanja imovine. Trenutno je društvo OVB aktivno u ukupno 14 zemalja Europe. 4.747 savjetnika za osobne financije, koji se ovim poslom bave kao svojom primarnom djelatnošću, savjetuju 3,44 milijuna klijenata.

U 2017. godini je koncern OVB Holding AG sa svojim kćerinskim društvima ostvario ukupne provizije od prodaje u iznosu od 225,3 milijuna eura te EBIT od 16,0 milijuna eura. OVB Holding AG je od srpnja 2006. uvršten na frankfurtskoj burzi vrijednosnih papira (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

 

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju stranica kopira na Vaš tvrdi disk. Kolačići ne uzrokuju štetu Vašem računala niti sadrže viruse. Kolačići s naše web stranice ne sakupljaju Vaše osobne podatke.U svakom trenutku možete onesposobiti korištenje Kolačića pomoću postavki na Vašem pretraživaču. Prema pravilu, kolačići na našoj stranici korišteni su samo za vrijeme Vaše posjete istoj, sa svrhom anonimne statističke procjene te poboljšanja razumijevanja korisnika.