Grupa mladih ljudi razgovara - OVB blog
Sve o vašim financijama

Naš blog

Ovdje možete naučiti sve vezano za temu financija, skrbi za mirovinu, osiguranja i karijere. Nudimo vam korisne informacije za vaš svakodnevni život, izvještavamo o novostima iz svijeta financija i dajemo vam uvide iza kulisa OVB-a.

Financije i žene: ovako to funkcionira s mirovinskim osiguranjem i sličnim temama

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Financije i žene: pravo mirovinsko osiguranje i put do financijske neovisnosti

U smislu ravnopravnosti, mnogo se toga dogodilo u zadnjih stotinu godina. Međutim, kada je riječ o financijama, emancipacija se nije u potpunosti ostvarila: još su uvijek muškarci odgovorni kada je riječ o financijama i mirovinskom osiguranju. Žene moraju postati financijski neovisnije kako bi kasnije bile dobro zbrinute i kako bi u starosti spriječile siromaštvo.

Vjenčanje i financije: na što moram paziti?

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Vjenčanje i financije: na što moram paziti nakon vjenčanja?

Vjenčanje donosi brojne promjene – također kad je riječ o financijama. Za opušteno uživanje u najljepšem danu života trebaš unaprijed razmišljati o svojim financijama i drugim važnim odlukama. Nije riječ samo o financiranju proslave vjenčanja nego se to ponajprije odnosi i na vašu imovinu, zajednička osiguranja i brigu za budućnost.

Rad uz studij: sve o studentskim poslovima

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Rad uz studij: Sve što trebaš znati kada su u pitanju studentski poslovi

Uz sve skuplje stanarine i životne troškove, sve je teže financirati studij. Čak i uz financijsku potporu, mnogi su studenti još uvijek daleko od mogućnosti pokrivanja svih troškova. Studentski posao može pomoći. Tu ćeš saznati zašto se to dvostruko isplati i što sve moraš imati na umu kad je riječ o radu uz studij.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Koliko je zapravo financijska pismenost bitna mladima u Hrvatskoj?

Istraživanja su pokazala kako je Hrvatska među 144 zemalja svijeta na 35. mjestu po financijskoj pismenosti.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Čini li novac uistinu ljude sretnima? Na koji su način financije povezane sa srećom?

Svatko definira svoju sreću drugačije, a novac u pojmu sreće za mnoge igra jako važnu ulogu. Ispravno trošenje i štednja su pri tome alfa i omega.

Sparschwein in das zum Vermögensaufbau eine Münze gesteckt wird

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Najčešće pogreške prilikom stjecanja kapitala

Puno puta je stjecanje kapitala pravi izazov. Razlog prije svega leži u tome što neki ulagači jednostavno ulažu bez razmišljanja i bez asistencije, te pri tome često rade identične pogreške.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Sigurnost i samoostvarenje kod mladih ljudi

Svladavanje svakodnevnog života i istodobno ostvarivanje samog sebe ponekad zna biti pravi izazov. Za svaku prekretnicu na kojoj se nađemo nadamo se da će nam donijeti više slobode, više samostalnosti i samoodređenja. Ali je li to zaista tako? Ili što veći uspjeh postignemo jednostavno dobivamo više odgovornosti i postajemo manje fleksibilni?

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Bezbrižno u inozemstvo – Što financije, osiguranje i optimizacija kućanstva imaju s nezaboravnim vremenom na putovanju

Putovanje bi trebalo biti nezaboravno iskustvo bez obzira radi li se o godišnjem odmoru ili dugoročnom odlasku u inozemstvo. Putovanje će Vam biti lakše ako se dobro pripremite. U ovom članku možete pronaći podršku za dobivanje potrebnih odgovora prije polaska na putovanje.

| OVB Allfinanz Croatia d.o.o.

Anti-digitalizacija: Financijsko planiranje uživo s planerom u trendu kod milenijalaca

Moglo bi se naslutiti kako će se financijsko planiranje uživo uskoro zamijeniti novim digitalnim ponudama. Međutim, u realnosti se prikazuje sasvim drugačija slika: Prije svega, milenijalci cijene financijsko planiranje uživo s planerom, te mu daju prednost u usporedbi s digitalnim mogućnostima.